GATEAU - Zandkoekjes


Benodigheden :
  • 300 g tarwe bloem
  • 150 g boter (kamertemperatuur)
  • 150 g poedersuiker
  • 1 mestpuntje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • vershoudfolie

ü Bereidingswijze :
  1. Zeef de bloem en maak hiervan een bergje op een (schoon) werkblad/aanrechtblad.
  2. Maak een kuiltje in de berg en breek erin een ei.
  3. Doe er nog een eidooier bij en bewaar een eiwit.
  4. Voeg daarna de poedersuiker, vanillesuiker en het zout toe.
  5. Vervolgens kan die in stukken gesneden (zachte) boter worden toegevoegd.
  6. Kneed de ingredienten snel met koele en schone handen tot een deegbal wat verkruimelt, . kut u een beetje koude melk toevoegen.
  7. Wikkel de deegbal in vershoudingfolie en laat hem 1 uur rusten in de koelkast.
  8. Rol het deeg daarna uit tot een grote lap van ongeveer0,5 cm dik.
  9. Druk de koekjes met een glas of koekjesvorm uit het deeg en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  10. Smeeer met een kwastje het eiwit over de koekjes en bak ze in het midden van een voorwarmede oven (170 d°) ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
  11. Na het bakken laten afkoelen en in een luchtdichte trommel bewaren.
++++++++++++++
  Tip :

o   Verzier de koekjes (voor het besmeren met eiwit) ook eens met bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten , suiker, kaneel of hagelslag.
 

 

o   300 g de farine pâtisserie

o   150 g de beurre à température de la chambre

o   150g de sucre en poudre

o   1 pincée de sel

o   1 paquet de sucre vanillé

o   2 œufs

 

Commentaires

Articles les plus consultés