GATEAU - Zandkoekjes
- 300 g tarwe bloem
- 150 g boter (kamertemperatuur)
- 150 g poedersuiker
- 1 mestpuntje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- vershoudfolie
ü Bereidingswijze :
- Zeef de bloem en maak hiervan een bergje op een (schoon) werkblad/aanrechtblad.
- Maak een kuiltje in de berg en breek erin een ei.
- Doe er nog een eidooier bij en bewaar een eiwit.
- Voeg daarna de poedersuiker, vanillesuiker en het zout toe.
- Vervolgens kan die in stukken gesneden (zachte) boter worden toegevoegd.
- Kneed de ingredienten snel met koele en schone handen tot een deegbal wat verkruimelt, . kut u een beetje koude melk toevoegen.
- Wikkel de deegbal in vershoudingfolie en laat hem 1 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg daarna uit tot een grote lap van ongeveer0,5 cm dik.
- Druk de koekjes met een glas of koekjesvorm uit het deeg en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
- Smeeer met een kwastje het eiwit over de koekjes en bak ze in het midden van een voorwarmede oven (170 d°) ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
- Na het bakken laten afkoelen en in
een luchtdichte trommel bewaren.
Tip :
o
Verzier de koekjes (voor het
besmeren met eiwit) ook eens met bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten ,
suiker, kaneel of hagelslag.
o
300 g de farine pâtisserie
o
150 g de beurre à température de
la chambre
o
150g de sucre en poudre
o
1 pincée de sel
o
1 paquet de sucre vanillé
o
2 œufs

Commentaires
Enregistrer un commentaire