SALADE - BIET CARPACCIO GUACAMOLE QUENELLE

Ingrediënten :
Voor carpaccio
  • 1 grote rode biet
  • 1/4 kop appelwijnazijn
  • 1 à 2 TBSP agave (start met 1 en voeg toe indien nodig)
  • snuifje zee- of Himalaya zout
Guacamole
  • 1 avocado
  • snuifje cayenne of een rode Jalepeno pepertje
  • 2 eetlepels fijngesneden rode ui
  • 1/4 theelepel zee- of Himalaya zout
  • rode bieten scheutjes of verse kruiden naar keuze
Bereiding :
  1. Klop de appelwijnazijn, agave en eht zout sazmen in een kommetje
  2. Snij de biet in de helft open
  3. Snij hele fijne sneden van de biet met een mandolin
  4. Neem de mooiste sneden en leg ze op een groot bord
  5. Giet de marinade over de bieten en zie dat ze allemaal in eht vocht liggen
  6. Dek af met wat plastic folie
  7. Marineer minstens één uur, maar een nachtje is makkelijk en verzacht meer
  8. Net voor het opdienen, prak het avocadovlees met een vork
  9. Mix de andere guacamole ingrediënten er bij in
  10. Vlei 2 gemarineerde bietsneetjes op een bord (of zoveel als je wil)
  11. Neem 2 eetlepels, maak een "quenelle" van je avocado en let het in het midden
  12. sprenkel een beetje olijfolie et overheen
  13. Werk af met wat rode bieten scheutjes of verse kruiden naar keuze.
----
Deze carpaccio is een lekker voorgerechtje.
Resterende sneetjes kan je tot 4 dagen in de koelkast bewaren (onder marinade)
Een sneetje gevuld met wat gehakte amandelen is een lekker gezond snackje.

Commentaires

Articles les plus consultés