SALADE - BIET CARPACCIO GUACAMOLE QUENELLE
Ingrediënten :
Voor carpaccio
Deze carpaccio is een lekker voorgerechtje.
Resterende sneetjes kan je tot 4 dagen in de koelkast bewaren (onder marinade)
Een sneetje gevuld met wat gehakte amandelen is een lekker gezond snackje.
Voor carpaccio
- 1 grote rode biet
- 1/4 kop appelwijnazijn
- 1 à 2 TBSP agave (start met 1 en voeg toe indien nodig)
- snuifje zee- of Himalaya zout
- 1 avocado
- snuifje cayenne of een rode Jalepeno pepertje
- 2 eetlepels fijngesneden rode ui
- 1/4 theelepel zee- of Himalaya zout
- rode bieten scheutjes of verse kruiden naar keuze
- Klop de appelwijnazijn, agave en eht zout sazmen in een kommetje
- Snij de biet in de helft open
- Snij hele fijne sneden van de biet met een mandolin
- Neem de mooiste sneden en leg ze op een groot bord
- Giet de marinade over de bieten en zie dat ze allemaal in eht vocht liggen
- Dek af met wat plastic folie
- Marineer minstens één uur, maar een nachtje is makkelijk en verzacht meer
- Net voor het opdienen, prak het avocadovlees met een vork
- Mix de andere guacamole ingrediënten er bij in
- Vlei 2 gemarineerde bietsneetjes op een bord (of zoveel als je wil)
- Neem 2 eetlepels, maak een "quenelle" van je avocado en let het in het midden
- sprenkel een beetje olijfolie et overheen
- Werk af met wat rode bieten scheutjes of verse kruiden naar keuze.
Deze carpaccio is een lekker voorgerechtje.
Resterende sneetjes kan je tot 4 dagen in de koelkast bewaren (onder marinade)
Een sneetje gevuld met wat gehakte amandelen is een lekker gezond snackje.
Commentaires
Enregistrer un commentaire