POTAGE - Aspergesoep

Ingredienten voor 6 personen

  • 500 gr witte asperges
  • 2 sjalotten
  • 1 aardapel
  • krulpeterselie
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 1 pakje kookroom (voor mij sojaroom)
  • 25 gr olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 L water
  • kruiden naar smaak
Bereiding :
  1. Schilt de aspergen, snijd de onderste stukjes van de asperges. Houd de schillen part voor de bouillon en snijd de asperges in stukjes van ca 2 cm. Pel en snipper de sjalotten. Shil de aardapel e, snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit erin de sjalotten met de keriepoeder 2 minuten. Voeg de aspergeschillen, bouillonblokjes en het water toe. en breng aan het koken. Laat de bouillon afgedekt, op laag vuur gedurende 30 min. trekken.
  3. Schenk de bouillon door ee nzeef in een schone pan. Druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Voeg de stukjes asperges en stukjes aardapel toe aan de bouillon en kook de soep., afgedekt, nog 15 minuten op laag vuur.
  4. Schep een helft van de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan in een schaaltje. Pureer de soep in de pan met een staafmixer.
  5. Doe de aspergestukjes weer in de soep, voeg 25 cl room toe en breng de soep aan de kook. Proef en breng op smaak.
  6. Schenk de soep in borden of koppen en garneer met de peterselie.


Commentaires

Articles les plus consultés